Kaksplus.fi

lauantai 11. lokakuuta 2014

Maailman paras kinkkupiirakka

Torstaina olin aivan puhki töiden jälkeen. Meni vielä pidempään, kun normaalisti ja teki mieli vaan lösähtää sohvalle… no eiiiii enhän minä, vaan alan leipomaan :D Sain Emmiltä viime visiitillä tuparilahjaksi tollasia ihania pikkusia vuokia. Sillon jo heti alko raksuttamaan, että mitä ihanaa suolasta voisin tehdä niihin. Noi makeet, kun ei oo se oma juttu ja halusin näitä itekkin maistaa. No päässä pyöri vaikka mitä vaihtoehtoja, mutta voiton vei mun ikisuosikki: kinkkupiirakka! Oon joskus kuvitellut, että sen tekeminen on ihan pirun vaikeeta, koska se on aina niin hyvää :D Kinusin aina äitiä ja Jenniä tekemään kinkkupiirakkaa, mutta kerran kun sitä kokeili niin eihän se ees oo vaikee :P Nyt en muista oonko tän reseptin jo jossain vaiheessa postannut, mutta en jaksanut alkaa surffaamaan koko blogia läpi, joten pahoittelut jos toistan itseäni. Tää on vaan paras ;)



Aloitetaan siis pohjasta:

150g margariinia
4dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
1dl kylmää vettä
ripaus suolaa

Eli kulhoon margariini paloina ja joukkoon jauhot, juustoraaste ja suola. Nämä nypitään sekaisin ja lopuksi lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten vaan taikina jääkaappiin odottelemaan.



Seuraavaksi olis vuorossa täyte. Tähänhän voi laittaa ihan mitä vaan! Mun viimeisin versio sisälsi seuraavia aineita:

1pkt kinkkusuikaleita (olis voinu laittaa kaks!)
1 paprika
1 purjosipuli
1 punasipuli, chili ja valkosipuli

Aika vähän laitoin täytteitä, mutta joskus vähemmän on enemmän ;) Nämä siis kaikki silpuksi ja pannulle hetkeksi. Tämä vaihe kun on valmis voi taikinan nostaa kaapista ja kaulia. Itse tein nyt tosiaan noita miniversioita ja lisäksi yhden ison… miten musta tuntuu, että meillä syö aina armeijallinen miehiä? :D Eli siis tuosta taikinasta riitti neljään pieneen ja yhteen isoon vuokaan. Aikaisemmin oon tehnyt tätä samalla taikinalla korkeareunaiseen peltiin. Pohjat 200 asteeseen uuniin n.10minuutiksi.






Sitten tehdään seuraava osa täytteestä:

200g vapaavalintaista tuorejuustoa (ite käytän ylläri, ylläri chiliä)
2,5dl ruokakermaa
3         kananmunaa
mausteita oman maun mukaan!

Nämä siis kaikki sekaisin kulhossa ja tässä vaiheessa pohjat alkaa olemaan esipaistettu eli kokoomisen aika. Ensin pohjille tuo kinkku/kasvis seos, sitten juustoraastetta (tälle määrälle n.3-4dl yhteensä) reilusti päälle. Juustoraasteen päälle sitten kerma-kananmuna seos. Pikkusen yleensä haarukalla sekoittelen noita kerroksia, että tulee hieman tasasempaa. Sama 200astetta ja n.20minuuttia uunissa. Noi pienet tuli 15minuutissa ja isoa pidin n.30min. eli kannattaa taas tarkkailla miten paistuu.





Jes! Siinä olis maailman simppelein ja paras kinkkupiirakka ;) Päätin jo valmiiks kokeilla ens kerralla samaa, mutta eri mausteilla ja täytteksi kanaa ja pekonia, nam!




p.s. ostin Lidlistä tollasen ”silppurin” tai mikä onkaan… Oon haaveillu moista Tupperwaren versioo, mutta 55€ laitteesta, jonka toiminnasta en oo varma? ei kiitos. Löysin siis tälläsen 4,90€ version ja päätin testata. Se myös toimii :D veikkaan ettei pysy terät kauan terävänä ja muutenkin kansi jo nyt todella löysä, eli ei oo kauheen pitkäaikanen laite. Pääsin ainakin testaamaan, ihastumaan ja ens kerralla taidan tilata Tupperilta vastaavan, joka hope so kestää sitten loppuiän ;)



2 kommenttia:

  1. Reseptiä toivoinkin , kun jo Instassa kuolasin ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Suosittelen kyllä testaamaan, tulee varmasti hyvää :)

      Poista